Autori | Urednički odbor | Forum | Kontakt
8.751 učitanih stranica u zadnja 24 sata | 1168 objavljenih članaka
Pretraga Popis članaka
Naslovi
Glavni članak:
Syngenta
Podčlanci:
Crveni voćni pauk Moljac kružnih mina Etalfix pro, novi ovlaživač iz Syngentine palete Sygenta > Etalfix pro-2 „Avermektini“ - Vertimec 018 EC i Affirm 0,95 SG Zaštita koštićavih voćaka na početku vegetacije Novi katalog Syngente Obavijest za članove Syngentinog OptiTech Kluba!
Odabir naslova iz kategorije PREDSTAVLJANJE POSLOVNIH SUBJEKATA I NJIHOVIH PROGRAMA
Agrico Trade Agra d.o.o. INVENTIVNA RJEŠENJA D.O.O. Burza voća i povrća Mohik Wertholz Bayer CropScience Findri d.o.o. Predikat d.o.o. Abundan d.o.o.: Agrocentar INO Brežice d.o.o.: mehanizacija
Vezani članci
3. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara, Sveti Martin Volumetrijski hvatač spora “Burkard” Voćarske novosti - siječanj 2012. Program 6. savjetovanja hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem Inventivna rješenja d.o.o. nudi sadnice gotovo svih sorti jabuke - Inventivna rješenja d.o.o. - prodaja sadnica jabuka Ranko Vlahović, neretljanski Don Quijote Prognoza uroda jabuka analizom digitalnih fotografija Svibanj 2008. - Travanj i svibanj zajedno ili kovača kobila je uvijek bosa! - Svibanj 2008.: Travanj i svibanj zajedno ili kovača kobila je uvijek bosa! Ožujak 2008. - Novo proljeće hrvatskog voćarstva - Ožujak 2008: Novo proljeće hrvatskog voćarstva Veljača 2008 - Aplikacija tehnoloških znanja - Veljača 2008 - Aplikacija tehnoloških znanja SmartFresh nova „sofisticirana“ tehnologija skladištenja voća Javna mišljenja i neki argumenti o zdravstvenoj upitnosti hrane-voća Berba voća: najznačajnija tehnološka operacija u voćarstvu Berba, pakovanje i skladištenje plodova voćaka Pospješivanje razvoja prijevremenih izbojaka na sadnicama jabuke u rasadniku Regalis - novi regulator rasta

Syngenta

Piše: 
1. dio
2. dio
3. dio
4. dio
 
 

Datum objave: 02.04.2007.

1. dio

Score

Score je fungicid dobro poznat proizvođačima jabuke i kruške.
To je preparat koji se koristi za suzbijanje gljivica iz skupine askomicetes, a registriran je na cca 50 kultura širom svijeta. U proizvodnji jabuka i krušaka koristi se za suzbijanje krastavosti i pepelnice, međutim ima dobro djelovanje na alternariju i kruškin pikac. U nekim državama EU registriran je na koštičavom voću za suzbijanje kovrčavosti lista i monilije plodova breskve.

Score sadrži aktivnu tvar difenkonazol koja pripada skupini triazola (inhibitora biosinteze ergosterola). Preparat ima izuzetna sistemična svojstva - brzo se upija u list i putem ksilema biljnim sokovima premješta u nove priraste. Već dva sata nakon što se kapljica osuši i fungicid upije u list kiša ga ne može isprati.

SyngentaZahvaljujući sistemičnim svojstvima njegovo mjesto u zaštiti jabuke je nakon infekcije i on na gljivicu najbolje djeluje upravo u fazi prodiranja gljivice u list ili neposredno nakon ulaska u list. Score za razliku od drugih sličnih pripravaka ima izuzetno kurativno djelovanje i u stanju je zaustaviti infekciju krastavosti i do 76 sati unazad.U literaturi se spominje podatak do 96 sati, no on vrijedi samo ako Score koristimo u višim dozama od preporučene i onda kada se gljivica usporeno razvija zbog hladnog vremena.

Ova činjenica je vrlo bitna i treba je pravilno razumjeti. Da bi to pojasnili pogledajte graf preuzet s meteorološke stanice (CDA Agra) na kraju 3. mjeseca 2007-e, koja se nalazi u jednom voćnjaku u Dalmaciji koji upravo ulazi u fazu cvatnje (osjetljiva faza za krastavost).

CDA meteogram

KOMENTARI

Nema komentara


Da biste mogli poslati komentar morate se ulogirati!
 
oglas
oglas
oglas
oglas
 
Struktura Posjećenost
 • Broj stranica: 1168
 • Broj znakova: 3.312.245
 • Broj fotografija: 1.313
 • Broj crteža: 135
 • Broj tablica: 190
 • Broj grafikona: 45
 • Broj histograma: 1
 • Broj videa: 3
Struktura Posjećenost
 • Broj posjetitelja: 260.350
 • Broj učitanih stranica: 262.079
 • Broj pogodaka s pretraživača: 2.295
VIDI WEB TOP 100