Autori | Urednički odbor | Forum | Kontakt
21.297 učitanih stranica u zadnja 24 sata | 1168 objavljenih članaka
Pretraga Popis članaka
Odabir naslova iz kategorije VOĆARSKA BIBLIOTEKA
Voćarski rokovnik za 2012. godinu Gusta sadnja jabuke, kruške i dunje Priručnik tradicionalnih i autohtonih vrsta i sorata voćaka visokostablašica Proizvodnja stolnoga grožđa Sadni izbor za Slovenijo 2006 Poljoprivredne marketinške zadruge Predviđanje optimalnog vremena berbe jabuka Kako uspešno tržiti na kmetiji Berba, pakovanje i skladištenje plodova voćaka Štetni i korisni organizmi jabučastih voćaka
Vezani članci
Program 6. savjetovanja hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem Listopad, studeni 2008: Voćarski biti ili ne biti 3. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara, Sveti Martin Ožujak 2008. - Novo proljeće hrvatskog voćarstva - Ožujak 2008: Novo proljeće hrvatskog voćarstva 2. savjetovanje o malini, Krško Berba voća: najznačajnija tehnološka operacija u voćarstvu Pomotehnika-rezidba voćaka

Poljoprivredne marketinške zadruge

Piše: 
1. dio
2. dio
3. dio
 
 

Datum objave: 11.09.2007.

1. dio

Naslov: Poljoprivredne marketinške zadruge
Autor: Tatjana Borbaš, dipl. inž., Marina Mikšic, dipl. inž.
Izdavač: Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu
Stranica: 79 stranica
Cijena: 20 kn
Kako nabaviti izdanje:
HZPSS, Marina Mikšić, Andrije Kačića Miošića 9/III, 10 000 Zagreb,
e-mail: marina.miksic@hzpss.hr

Poljoprivredne marketinške zadruge - naslovnica
Što je zadruga?
Kratka povijest zadrugarstva.
Poljoprivredno zadrugarstvo.
Zadrugarstvo u Hrvatskoj.
To su četiri prva poglavlja u ovom priručniku Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu koje se bavi jednim od koncepata udruživanja, u ovom slučaju poljoprivrednika, a nas ovdje posebno zanimaju voćari, u specifičan formalno pravni oblik udruživanja, u zadruge.

Već sami naslovi poglavlja daju ispravni nagovještaj da se u ovom priručniku može saznati koja je bit udruživanja u zadruge, koje su prednosti i zašto bi se neki voćar trebao odlučiti udružiti u zadruge. A naslov priručnika upućuje kako se ovdje naročito obrađuju marketinške zadruge, dakle zadruge takvog ustroja i organizacije koje se najviše usredotočuju na prodaju poljoprivrednih proizvoda zadrugara na tržištu i „postizanju što je moguće više cijene“, kako autorice napominju u predgovoru.

Ovo je izdanje zapravo logičan nastavak prethodnih izdanja: " Zadružni priručnik " (urednici izdanja Željko Mataga i Branko Žalac ) i " Seljak i zadruga " (autora Željka Matage u izdanju Prosvjeta d.d., Bjelovar, 1995), koje ćemo nadamo se također predstaviti ovdje. Cilj im je upoznati proizvođače sa oblicima udruživanja, i motivirati ih da se udruže jer je to najbolji način da ostvare veći profit od svoje proizvodnje. Sve prednosti udruživanja kroz zadruge su vjerojatno dovele do toga da zadrugarstvo u poljoprivrednom sektoru u Hrvatskoj, prema riječima autora, doživljava renesansu. Da li su očekivanja koja su uzrokovala tu renesansu opravdana, to ćemo tek vidjeti.

Za vas ćemo izdvojiti neka poglavlja naročito edukativna i vjerujemo, motivirati vas da kupite ovo izdanje ...

"Što je zadruga?
Zadruga je oblik zajedničkog rada dobrovoljno udruženih ljudi na nekom poslu zbog zajedničkog interesa, prema nekim unaprijed utvrđenim načelima i pravilima ponašanja i poslovanja (citirano iz "Zadružnog priručnika" u izdanju Hrvatskog zadružnog saveza, 1997.).

KOMENTARI

Nema komentara


Da biste mogli poslati komentar morate se ulogirati!
 
oglas
oglas
oglas
oglas
 
Struktura Posjećenost
 • Broj stranica: 1168
 • Broj znakova: 3.312.245
 • Broj fotografija: 1.313
 • Broj crteža: 135
 • Broj tablica: 190
 • Broj grafikona: 45
 • Broj histograma: 1
 • Broj videa: 3
Struktura Posjećenost
 • Broj posjetitelja: 43.342
 • Broj učitanih stranica: 123.829
 • Broj pogodaka s pretraživača: 1.188
VIDI WEB TOP 100