Autori | Urednički odbor | Forum | Kontakt
4.560 učitanih stranica u zadnja 24 sata | 1168 objavljenih članaka
Pretraga Popis članaka
Naslovi
Podčlanci:
Agra d.o.o. > O tvrtci Protugradna zaštita -1 Protugradna zaštita -2 Voćarska oprema - 1 Voćarska oprema - 2 CDA meteo stanice Aplikacija herbicida sa prskalicama koje rade na bazi kontrolirane kapljične aplikacije (CDA) - 2. dio Aplikacija herbicida sa prskalicama koje rade na bazi kontrolirane kapljične aplikacije (CDA) - 1. dio
Odabir naslova iz kategorije PREDSTAVLJANJE POSLOVNIH SUBJEKATA I NJIHOVIH PROGRAMA
Agrico Trade Syngenta INVENTIVNA RJEŠENJA D.O.O. Burza voća i povrća Mohik Wertholz Bayer CropScience Findri d.o.o. Agra d.o.o. Predikat d.o.o. Abundan d.o.o.: Agrocentar

Datum objave: 28.01.2008.

Voćarska oprema - 2

Frostbuster Frostbuster
Frostbuster

Uglavnom, frostbuster miješa određenu količinu zraka i poliježe ga po tlu. Vrući zrak koji izlazi iz frostbustera ima temperaturu 80-100 st. C na izlazu iz turbine. Na razmaku od 1 m od stroja je temperatura 20 st. C. Dakle, nema opasnosti od oštećivanja biljaka. Topli zrak se nakon izlaza penje na oko 10 metara visine i stvara neku vrstu zračnih vratiju. Za sprječavanje radijacije vrlo je važno da stroj počinje raditi na +0,5 C. Površina koju možete zaštititi od mraza varira s obzirom na položaj i oblik parcele. Mnogo je lakše zaštititi pravilno oblikovanu parcelu nego parcelu sa mnogo kutova.
Prije rada sa strojem potrebno je isplanirati i označiti si put kojim se vozi sa strojem. Razmak između prohoda strojem ne smije biti veći od 140 metara, on je obično 70-60 metara. Vrlo je važno da se svakih 8-10 minuta vratite na istu točku sa koje ste krenuli; dakle jedan prolaz po voćnjaku ne smije biti duži od 10 minuta. Maksimalna dozvoljena brzina vožnje je 8 km/h. Tijekom svakog prolaza temperatura poraste za 2 C, a nakon toga polako pada. Posljedica toga je da temperatura nekad padne i ispod 0 C, no bez obzira na to, ako ta situacija ne traje duže od 10 minuta, nema štete na biljci. Stroj radi savršeno na temperaturama do – 5,5 C (dokazano u Belgiji ),a rezultati istraživanja u USA ukazuju da se zaštita od mraza uspješno provodi do –7 C. Testiranja nam govore i to da stroj dostiže svoj optimum nakon 1 sat rada.
EFIKASNOST stroja Frostbuster
Stroj se uspješno primjenjuje u SAD-u od 1997 godine. Rezultate rada stroja pratio je Davidsov institut iz Kalifornije. Istraživanja u Europi radio je PCF iz Gorsema (Belgija) na čelu sa Tomom Dekersom. Frostbuster je dobio nagradu u Južnoj Americi za idealnu zaštitu od mraza. Lazo Europa ima ekskluzivno pravo proizvodnje i prodaje strojeva za Europu, Kanadu i Južnu Afriku. Lazo Europe je razvio sasvim novi stroj za potrebe svog tržišta. Razvijen je potpuno novi način zaštite od buke i sigurnonosni sistem.

Tablica 1: Prednosti i primjena stroja Frostbuster
PREDNOSTI STROJA
PRIMJENA
- MOBILNOST STROJA; MOŽE SE KORISTITI NA SVIM POVRŠINAMA
- ZAŠTITA OD NOĆNOG MRAZA U PROIZVODNJI VOĆA, POVRĆA, GROŽĐA, VIŠANJA I ŠLJIVA
- JEDNOSTAVAN ZA UPRAVLJANJE
- SPREČAVANJE POJAVE RINGA KOD NISKIH TEMPERATURA
- NISKI TROŠKOVI ODRŽAVANJA
- SUŠENJE PLODOVA NAKON KIŠE
- NISU POTREBNE POSEBNE DOZVOLE ZA RAD SA STROJEM
- SPREČAVANJE ŠTETA OD MRAZA UZROKOVANOG HLADNIM SJEVERNIM STRUJAMA ZRAKA
- NISKA POTROŠNJA
 
Atomizeri Munckhof – atomizeri za cijeli život

KOMENTARI

Nema komentara


Da biste mogli poslati komentar morate se ulogirati!
 
oglas
oglas
oglas
oglas
 
Struktura Posjećenost
 • Broj stranica: 1168
 • Broj znakova: 3.312.245
 • Broj fotografija: 1.313
 • Broj crteža: 135
 • Broj tablica: 190
 • Broj grafikona: 45
 • Broj histograma: 1
 • Broj videa: 3
Struktura Posjećenost
 • Broj posjetitelja: 60.957
 • Broj učitanih stranica: 63.573
 • Broj pogodaka s pretraživača: 2.343
VIDI WEB TOP 100