Autori | Urednički odbor | Forum | Kontakt
3.780 učitanih stranica u zadnja 24 sata | 1168 objavljenih članaka
Pretraga Popis članaka
Odabir naslova iz kategorije PREDSTAVLJANJE VOĆARA
Voćni sokovi d.o.o. obitelji Postić i Lučić Ranko Vlahović, neretljanski Don Quijote Jurica Pavelić, pomlađeni voćar pozitivne energije Ivan Grgar, voćar i tri četvrt Gordana Brozović - Kako uspjeti s jagodom! Anđela Kalšan iz Draškovca
Vezani članci
Ožujak - Ma jel' se to isplati? - Ožujak - Ma jel' se to isplati? Listopad, studeni 2008: Voćarski biti ili ne biti Veljača 2011. Što je novo u budućem sortimentu jagoda u Sloveniji Veljača - Statistika i analiza IA voćarskog portala poslije 31. dana izlaženja. - Veljača - Statistika i analiza IA voćarskog portala i IA voćarskih novina poslije 31. dana izlaženja Standardizacija voćnih sadnica jabuka jedna od bitnih osnova za uspješniju hrvatsku proizvodnju jabuka Siječanj - Postavljanje IA voćarskih novina - Interaktivni (IA) voćarski portal i IA voćarske novine postavljanje integriranog dinamičkog informacijskog prostora na području zemalja bivše Jugoslavije i šire. 3. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara, Sveti Martin Globalni trendovi u poljoprivredi, utjecaj na voćarstvo i odgovori BCS (Bayer Crop Science) na ove izazove Tuča i postavljanje protugradne mreže Veljača 2008 - Aplikacija tehnoloških znanja - Veljača 2008 - Aplikacija tehnoloških znanja 7.-9. 2. 2008: FRUIT LOGISTICA - Berlin - FRUIT LOGISTICA - Berlin 3. Lombergarovo savjetovanje Javna mišljenja i neki argumenti o zdravstvenoj upitnosti hrane-voća Jurica Pavelić, pomlađeni voćar pozitivne energije Ivan Grgar, voćar i tri četvrt Ljetne sorte jabuka Berba, pakovanje i skladištenje plodova voćaka Nove sorte jabuka iz grupe na fuzikladij osjetljivih sorata Regalis - novi regulator rasta

Ranko Vlahović, neretljanski Don Quijote

Piše: 
1. dio
2. dio
3. dio
4. dio
5. dio
6. dio
 
 

Datum objave: 18.06.2008.

2. dio

 Agronomski fakultet
Agronomski fakultet – druga voćarska stepenica, prva je bila preko majke

Usput je završio i fakultet ...

Diplomirao je dakle „daleke“ 1987. godine na Agronomskom fakultetu, smjer VVV (voćarstvo-vinogradarstvo-vinarstvo). Prvo je upisao Prometni fakultet (u pitanju je valjda dječački san o „kapetanu duge plovidbe“), a onda se za vrijeme služenja vojnog roka odlučio na zapravo jedini logičan izbor - Agronomski fakultet. Za fakultetske dane kaže kako nije bio previše opterećen akademskom stegom, te je vrijeme provodio često, kako se kaže – „studentski“, to će reći u guštanju mladosti! Ipak, završio ga je nakon 6 godina studiranja.

Slobodnjak kakav je Žile, nakon fakulteta se uputio na proputovanje po Europi i to na motoru. Danas kaže kako ga je od svih zemalja definitivno najviše očarala Nizozemska i to zbog ljudi, njihove organiziranosti, zbog visoke tehnološke razine. Kaže kako su ga Nizozemci oduševili pristupom životu i poslu u kojem prolaze oni koji rade i koji imaju dobre ideje.
 Lako je biti voćarski avanturist kad imaš podršku vrijedne i strpljive žene
Lako je biti voćarski avanturist kad imaš podršku vrijedne i strpljive žene
Uređena zemlja Nizozemska, zemlja uređenih ljudi koji se mogu  i znaju međusobno dogovoriti, možda ih i prijeteće more koje gledaju odozdola na to prisiljava. Kad bi mi Hrvati biti tako razumni gdje bi nam bio kraj na tim prirodnim danostima koje nam je Bog dao. Iako nikad nije prestao putovati i trošiti veliki dio onoga što bi zaradio na putovanja ipak je polako ulazio u ono čime se danas bavi. Kupio je kamion i malo se bavio prijevozništvom, ali je uglavnom nastavio posao svoje majke. Ubrzo se i oženio Sandrom te danas ima dva sina, 13-godišnjeg Tomu i 2-godišnjeg Matiju. Sandra je svakako velika podrška te je kako vidimo i na fotografiji od početka bila uz Žilu.

Prvo voćarstvo, a onda i jabuka

Do 1999. kada se počeo baviti voćarstvom proveo je 19 mjeseci u HV-u za vrijeme rata, a nakon toga se bavio povrtlarstvom (kupus, lubenice, cvjetača, kelj...). Konačno, krajem 90-tih se godina odlučio krenuti u jabučarstvo. Iako je u okolici voćar Lujo Mihaljević već bio krenuo s jabukama ipak ni danas ne zna točno zašto je krenuo baš s jabukom.

KOMENTARI

Nema komentara


Da biste mogli poslati komentar morate se ulogirati!
 
oglas
oglas
oglas
oglas
 
Struktura Posjećenost
 • Broj stranica: 1168
 • Broj znakova: 3.312.245
 • Broj fotografija: 1.313
 • Broj crteža: 135
 • Broj tablica: 190
 • Broj grafikona: 45
 • Broj histograma: 1
 • Broj videa: 3
Struktura Posjećenost
 • Broj posjetitelja: 120.093
 • Broj učitanih stranica: 122.912
 • Broj pogodaka s pretraživača: 3.099
VIDI WEB TOP 100