Autori | Urednički odbor | Forum | Kontakt
8.769 učitanih stranica u zadnja 24 sata | 1168 objavljenih članaka
Pretraga Popis članaka
Odabir naslova iz kategorije ZANIMLJIVOSTI
ANALIZA TLA - Detaljna analiza tla koja analizira 24 parametra Najnovije tehnologije proizvodnje jabuka u Južnom Tirolu, Italija Propadanje farmi u Europi Što je to skuhani voćni sok? Voćarske novosti - veljača 2012 Voćarske novosti - siječanj 2012. Voćarske novosti IA tehnologije proizvodnje i prerade Recepti jela s voćem Biti najbolji uz suvremene informacijske tehnologije

Biti najbolji uz suvremene informacijske tehnologije

Piše: 

Datum objave: 01.02.2014.

1. dio

ŠTO JE FRUIT DISCOVERY?

Fruit Discovery je informacijski sustav za voćarstvo. Voćarima omogućuje praćenje voćarske proizvodnje uz stručnu podršku renomiranih voćarskih stručnjaka.

KAKO DOĆI DO FRUIT DISCOVERY-JA?

Fruit Discovery se nalazi na internetu: www.fruitdiscovery.com

U gornjem desnom kutu stranice se nalazi link „Registracija“ putem kojeg se možete registrirati i kroz 30 dana ga koristiti potpuno besplatno. Nakon toga se prijavljujete preko linka „Prijava“.

KOJI SU SASTAVNI DIJELOVI FRUIT DISCOVERY-JA?

Program je sastavljen iz više logičnih cjelina – modula:
- Osnovni podaci: ovdje vodite evidenciju osnovnih podataka
- Voćnjaci: ovdje vodite evidencije voćnjaka, parcela, redova. Svaki red evidentirate kao zasebni entitet s nužnim tehnološkim podacima: vrsta voća, sorta, klon, podloga, visina cijepljenja, visina rodnog volumena, gustoća sklopa i broj stabala i sadnih mjesta. Ovo je temelj za rad s ostalim modulima. Posebna funkcionalnost omogućuju vrlo brz unos svih podataka. - Aktivnosti: ovdje vodite evidenciju svih radova od pomotehnike (vrste rezidbe, prorjeđivanje i slično), strojnih radova (mulčiranje, herbicidni pojas), berbe, fenologije, analiza tla i plodova, prskanja i ostalog.
- Logistički podaci: ovdje vodite evidenciju strojeva, radnika, opreme i ostalog
- Izvještaji: ovdje možete analizirati stanje svoje voćarske proizvodnje u smislu troškova pojedinih radova i troškova zaštite. Vođenjem svoje voćarske proizvodnje moći ćete egzaktno znati koje su vam parcele i sorte profitabilne, a koje nisu
- Administracija: omogućeno Vam je uređivanje cijena svih radova i cijena svih zaštitnih sredstava. Iz unešenih  podataka moći ćete detaljno dobiti točne izvještaje o svojim voćnjacima.

SAVJETODAVNE PORUKE
Ovo je centralni savjetodavni dio. Svojim klijentima koji se odluče na online savjetovanje godišnje pošaljemo preko 50 savjetodavnih poruka s mogućnošću rješavanje specifičnih zahtjeva/upita klijenata. Sustav poruka omogućuje slanje fotografija i drugih dokumenata potrebnih za davanje pravog odgovora. Ispunjavanje drugih podataka u modulima o voćnjacima (radova, meteoroloških podataka, fenologija, prskanja i sl.) omogućuje precizno stručno navođenje voćara k tome što trebaju činiti kako bi imali maksimalan rezultat od svojih voćarskih proizvodnji. Ovo je modul/usluga koji drugi „slični“ programi nemaju!

TKO VEĆ KORISTI FRUIT DISCOVERY?

Trenutno Fruit Discovery koristi najveća voćarska tvrtka u Sloveniji – Evrosad d.d., koja ima u svojoj proizvodnji oko 600 ha voćnjaka. Pored njih velik broj privatnih voćara iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije koristi ovaj program i gotovo svi u programu online savjetovanja tvrtke Inventivna rješenja d.o.o., koja je vlasnik programa.

KOLIKO ĆE MI TO VREMENA ODUZETI?

Manje nego sada ako to radite u svoje bilježnice! U najintenzivnije vrijeme, kada ima najviše događaja, u  proljeće, neće Vam oduzeti više od 10 minuta dnevno.

ZAŠTO MI TREBA FRUIT DISCOVERY?

Razloga je više. Najprije savjetodavni. Ove godine praćenjem meteoroloških prilika kod naših klijenata putem Fruit Discovery-ja smo vidjeli kako imamo gotovo svugdje vrlo opasne visoke zimske temperature u voćnjacima koje mogu dovesti naglim zahlađenjem u određenim okolnostima do smrzavanja pupova, ali i cijelih stabala. Zato smo poslali hitnu obavijest da se prestane s rezidbom. Rezultati takvog reagiranja će biti već u cvatnji jasno vidljivi, a naročito u berbi.

Hrvatska kao dio Europske unije će participirati u poljoprivrednim potporama. EU se jasno odredila da će za sve potpore od poljoprivrednih proizvođača tražiti jasne evidencije. U prvoj fazi te evidencije se odnose na praćenje dokumentacije koja ima za cilj uredno porezno praćenje. U drugoj fazi će se od voćara, sve više i više razine provođenja dobre poljoprivredne prakse, tražiti sigurnost u hrani koju proizvodi. Jedini način da to radimo precizno i uz niske troškove su sustavi poput Fruit Discovery-ja.

I treći je razlog vaša profitabilnost. Voćari često krivo po osjećaju ocjenjuju koliko su im neke sorte isplative. Čak i veći sustavi griješe u ocjenama. Fruit Discovery će Vam egzaktno i precizno to pokazati.

KOLIKO TO KOŠTA?

Voćar godišnje fiksno plaća licencu u iznosu od 150 EUR i 20 EUR po hektaru ako ima do 10 ha.

Online savjetovanje se plaća fiksno 120 EUR godišnje i 18 EUR/ha ako ima do 10 ha.

Ukupno za voćara koji ima 6 ha voćnjaka s online savjetovanjem to košta 498 eur/godišnje, odnosno 83 EUR/ha godišnje! Bez savjetovanja SAMO 45 EUR/ha godišnje!

Detaljan cjenik možete naći na: http://vocarstvo.org/Clanak.aspx?idPodSadrzajJezik=14128

Moguće su i posjete stručnjaka na Vaše voćnjake.

VEĆ DANAS SE REGISTRIRAJTE I ISKORISTITE PREDNOSTI SUVREMENIH INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA!
FRUIT DISCOVERY ĆE VAM OMOGUĆITI BOLJI ŽIVOT OD VAŠEG POŠTENOG RADA U VOĆARSTVU!

KOMENTARI

 

Vaše ime:
Vaša poruka:
Pošalji: Pošalji
 
oglas
oglas
oglas
oglas
 
Struktura Posjećenost
 • Broj stranica: 1168
 • Broj znakova: 3.312.245
 • Broj fotografija: 1.313
 • Broj crteža: 135
 • Broj tablica: 190
 • Broj grafikona: 45
 • Broj histograma: 1
 • Broj videa: 3
Struktura Posjećenost
 • Broj posjetitelja: 260.164
 • Broj učitanih stranica: 261.882
 • Broj pogodaka s pretraživača: 2.292
VIDI WEB TOP 100