Autori | Urednički odbor | Forum | Kontakt
8.751 učitanih stranica u zadnja 24 sata | 1168 objavljenih članaka
Pretraga Popis članaka
11-2-2014
Povratak na popis newslettera

Strojna rezidba voćaka - 8., 9. i 10. dio

Pitanje koje se postavilo pred izvođače strojne rezidbe je koji su to fiziološki momenti koji mogu utjecati na odluku o terminu izvođenja rezidbe:
- Koji je to ključan trenutak koji će utjecati na maksimalnu diferencijaciju za dogodine?
- Koji je to ključan trenutak koji će omogućiti maksimalno mehaničko prorjeđivanje?
- Koji je to ključan trenutak u kojem ćemo utjecati najmanje ili najviše na krupnoću plodova?
- Koji je to ključan trenutak u kojem ćemo najviše utjecati na sastav kalcija u plodu?
 S time u vezi su bili predloženi različiti termini rezidbe i niti danas ne postoji jedna preporuka za sve uvjete voćarenja, ...
Sumnja da su neonikotionidi odgovorni za oštećenja mozga

Europska komisija za sigurnost i hranu (EFSA) izvještava da dva neonikotinioda možda imaju štetno djelovanje na razvoj ljudskog živčanog sustava. Stručnjaci predlažu smanjivanje doze dvije aktivne tvari: acetamiprida i imidakloprida, dok se rade istraživanja vezana za štetnost razvoja živčanog sustava (developmental neurotoxicity-DNT). Zaključak komisije se temelji na rezultatima in vitro istraživanja istraživača Junko Kimura-Kuroda i kolega i na postoježim istraživanjima oštećenja mozga i to naročito što se tiče sposobnosti pamćenja i učenja. Trenutne sigurnosne granice možda ne pružaju dovoljno jamstava za prevenciju oštećenja živčanog sustava, naročito mozga.
ANALIZA TLA - Detaljna analiza tla koja analizira 24 parametra

Jedinstven sustav analize tla u Europi.  Prilagođen za površine s različitim kulturama. Analiza i višegodišnje iskustvo nudi osnovu za savjetovanje u pogledu gnojidbe. Posebnost opširne analize, koju nudi laboratorij Ecorecycling je u tome, da pokazuje dostupnost 4 glavna elementa za određene kulture. Laboratorij Ecorecycling raspolaže znanjem stečenim 30-godišnjim radom. Analiza uzima 24 parametra, na osnovu kojih je vidljiv sadržaj elemenata u tlu kao i opća biološka aktivnost.  
Kontakt: MALUS d.o.o., Ribiška ulica 18, 9241 Vežej Tel: 02 588 90 04   Fax: 02 588 90 03   GSM: 041 685 191 e-mail: iztok.keuschler@gmail.com ili na: info @ vocarstvo.org
Rasadnik Levidi

Rasadnik Levidi iz Skoplja radi na tehnologiji proizvodnje sadnog materijala na in-vitro podlogama u suradnji s turskim proizvođačima i održava voćne nasade pomoći dostignuća eminentnih Hrvatskih konzultanata koji su kreirali software FRUIT DISCOVERY. Naš cilj je da podignemo razinu znanja voćarima iz Makedonije preko isporuke kvalitetnog sadnog materijala i daljne kontrolu proizvodnje raznih sorata i voćnih vrsta preko uvođenja modernih sistema rezidbe, zaštite, berbe i sl.  Korištenjem sistema Fruit Discovery, voćarstvo u Makedoniji dobija mogućnost da se kreće ka dostignućima i standarda proizvodnji hrvatskih proizvođača.
Savjetovanje voćara 2014

Hrvatska voćarska zajednica u suradnji sa Savjetodavnom službom, Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim centrom za poljoprivredu, hranu i selo,Institutom za jadranske kulture i melioracije krša, Zagrebačkom udrugom voćara iVoćarskom udrugom Trišnjin cvit organizira  9. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara sa međunarodnim sudjelovanjem. Savjetovanje na temu "Mjere za razvoj i unaprjeđenje mediteranskog voćarstva" održat će se od 6. do 8. ožujka 2014. godine u Splitu.  
Poštovani voćari, kako vidite, cvijet hrvatske voćarske znanosti i  prakse organizira savjetovanje za Vas. Ukupno 7 eminentnih institucija je u organizaciji, tako da dođite i poslušajte što Vam imaju za reći na korist hrvatskog voćarstva i Vaše osobne egzistencije! Ako Vam i ne bude na korist bar ćete posjetiti divni grag Split, cvit Dalmacije!
 
oglas
oglas
oglas
oglas
 
Struktura Posjećenost
 • Broj stranica: 1168
 • Broj znakova: 3.312.245
 • Broj fotografija: 1.313
 • Broj crteža: 135
 • Broj tablica: 190
 • Broj grafikona: 45
 • Broj histograma: 1
 • Broj videa: 3
Struktura Posjećenost
 • Broj posjetitelja: 260.369
 • Broj učitanih stranica: 262.098
 • Broj pogodaka s pretraživača: 2.295
VIDI WEB TOP 100